100% Made in Italy

In 2012 maakte Noë de beslissing om de productielijn naar Italië te verhuizen. De streek Le Marche is het thuis van de meeste gerespecteerde modemerken in de wereld waar schoenen worden gemaakt van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat Noë boven op de modetrends zit en kan zorgen voor sublieme kwaliteit van alle producten, wat erg belangrijk is voor de veeleisende klant van vandaag. Een ander voordeel van de productie in Italië: de gehele collectie kan worden nabesteld met een levertijd van slechts 21 dagen, zelfs enkele paren!

Materialen
Noë werkt alleen met natuurlijke materialen, van binnen en buiten. Het grootste deel van de collectie maakt gebruik van premium vintage kalfsleder, plantaardig gelooid en in 88 kleuren beschikbaar. Deze ledersoort zorgt voor een heldere, levendige kleurtoon, waarmee Noë zich onderscheidt van andere merken. Leder is het grootste natuurlijke, flexibele materiaal. Het heeft specifieke en unieke kenmerken omdat het een natuurlijk en levend materiaal is. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van echt leder is dat het zowel waterafstotend als luchtdoorlatend is. Oftewel: de schoen kan 'ademen' tijdens het dragen, maar kan ook externe factoren goed weerstaan. Leder is ook het beste materiaal als het gaat om de bescherming van voeten, een belangrijk lichaamsdeel, tegen hitte of kou. Ons leder is in 88 kleuren met de hand geverfd. Deze werkwijze, evenals de unieke kenmerken van het materiaal, kunnen kleine variaties in kleur en uitstraling veroorzaken. Deze dragen bij aan de appeal van onze producten. Natuurlijke imperfecties die ontstaan tijdens het leven van het dier (door bijvoorbeeld prikkeldraad) en variaties in het kleuringsproces kunnen zichtbaar zijn op het eindproduct. Deze imperfecties zijn een essentieel onderdeel van onze producten.

Andere materialen in onze collecties zijn verschillende soorten suède en een speciaal voor Noë ontwikkeld non-synthetisch lakleder. Dit zachte en delicate materiaal ziet er duidelijk anders uit dan synthetische materialen, waar opnieuw geldt dat we niet proberen om kleine imperfecties van het natuurlijke materiaal te verbergen. Alle binnenzijden van de schoen zijn ook vervaardigd in echt leder (zowel schaap en kalf). In de binnenzool zit een speciale gepatenteerde Aloë Vera patch, die de voet hydrateert en nare geurtjes tegengaat. De onderzijde van de schoenen zijn of van leder gemaakt (soms met een rubberprofiel) of van gecomprimeerd rubber van hoge kwaliteit. De hakken van alle Noë schoenen zijn ofwel tampoprinted in een houtprint look, of bedekt met leder. De producten zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Een micro- of nanospray beschermt het leder tegen externe factoren als water en vuil. Daarnaast kunnen de kleuren gemakkelijk verzorgd worden met een lotion of gereinigd worden met een shampoo speciaal voor leder. Dit maakt Noë producten zeer gebruiksvriendelijk en geeft de klant het vertrouwen van een duurzame aankoop!

De leesten van Noë worden met de hand gemaakt door onze specialisten in de buurt van onze Italiaanse fabrieken. Elke schoenmaat, elke hakhoogte en elk nieuw model heeft haar eigen leest.

Alle Noë producten worden met de hand gecontroleerd op eventuele defecten of imperfecties. Van het snijden van leder, tot het controleren van de zoom in het leder of het bijverven van de zolen: de schoenen worden met grote zorg geproduceerd.

Door de mix van hakhoogtes kan elke vrouw een paar passende schoenen vinden bij Noë: een subtiele hak of een echte killerheel. De hakken worden met zorg uitgekozen om optimale draagbaarheid en comfort te garanderen.